Ajankohtaista
Windows 7:stä löytyi salainen toiminto.
Ensimmäinen havaittu Y2010-bugi: roskapostin suodatin sekosi vuodenvaihteeseen.
Lukemisen määrä kolminkertaistunut, mutta nyt luetaan näytöltä.
Nokia Säätiö palkitsi Wikipedian perustajan.
Lukemisen määrä on kolminkertaistunut,
mutta nyt luetaan näytöltä
Julkaistu 30.12.2009, 11:28

 

San Diegon yliopiston tutkimuksen mukaan perinteinen teksti ja lukeminen voi hyvin. Ainoastaan paperilla oleva muste on korvaantumassa näytöllä oleviin pikseleihin. Lisäksi laaja tutkimus paljasti myös, että uuden teknologian ansiosta luemme jopa enemmän kuin aiemmin.

 

Lukemisen määrä on kolminkertaistunut vuodesta 1980 viime vuoteen. Tosin ennen kyseistä aikaväliä television yleistyminen oli saanut aikaan notkahduksen lukemisen määrässä. 

Viime vuonna yhdysvaltalaiset vastaanottivat tietoa keskimäärin lähes 12 tuntia päivässä. Päiväannos oli keskimäärin 100 500 sanaa, joista 36 prosenttia luettiin. Sivistäviä ajankohtaisohjelmia ja Dostojevskia sekä muita kirjallisuuden klassikoita eivät yhdysvaltalaiset kuitenkaan puolta vuorokautta kuluttaneet. 55 prosenttia kaikesta päivän aikana vastaanotetusta tiedosta oli peräisin tietokone ja videopeleistä. 

Lukemisen suosiosta kertoo osaltaan myös se, että tämän joulu suosikkilahja yhdysvalloissa oli Amazonin e-lukulaite Kindle. Kindleen tilattujen sähköisten kirjojen määrä jopa ylitti painettujen kirjojen myynnin. 

Myös kirjoittaminen on nykyisin mitä luultavimmin lisääntynyt. The Wired -lehden mukaan yhteisöpalvelut kuten Facebook sekä keskustelupalstat ja nettikommentointi saavat sellaisetkin kirjoittamaan, jotka eivät perinteiseen kynään tartu.

Niclas Storås, Tietoviikko

©2010 TenViesti Oy (Modicum, Tencare). Kaikki oikeudet pidätetään. | Alkusivu | Yhteystiedot | Palvelut | Uutiset | TenViesti Oy |